Buletin informativ – Securitate cibernetică – 28 Ianuarie

Malwarebytes România

Au reapărut atacurile de tip Phishing folosind identitatea Poștei Române

Scenariul propus de atacatori este clasic pentru perioada actuală.

Utilizatorul este anunțat prin sms sau prin e-mail despre faptul că urmează să primească un colet, iar pentru a urmări expediția trebuie să dea click pe un link.

Și pentru că ne aflăm în perioada în care mulți dintre noi am făcut achiziții online, este posibil chiar să așteptăm sosirea unor colete. Există astfel pericolul ca, din neatenție, să cădem în capcana de a accesa link-uri malițioase, sau unele care redirecționează către site-uri de phishing unde suntem îndemnați să introducem date care vor ajunge astfel în posesia atacatorilor.

1. Evită accesarea de link-uri din surse necunoscute sau dubioase. 
2. Evită furnizarea de date personale, date financiare sau de autentificare, dacă îți sunt cerute explicit online.
3. Fi atent la corectitudinea gramaticală și de exprimare a mesajului în limba română! De multe ori atacatorii se folosesc de instrumente automate de traducere, care nu adaptează totodată textul, așa cum se poate observa din imagini.
4. Dacă ai oferit date financiare sau date de card în urma accesării unor astfel de link-uri îți recomand să iei imediat legătura cu banca pentru blocarea cardului și monitorizarea tranzacțiilor din cont!

Sursa: https://dnsc.ro/

More great articles

Buletin informativ – Securitate cibernetică – 8 Iulie

Actualizări de securitate pentru Google Chrome Google a lansat noi versiuni pentru Chrome, 103.0.5060.114 pentru Windows, MacOS și Linux și 103.0.5060.71…

Read Story

Sugestii de securitate trimestriale

Siguranța datelor tale este prioritatea noastră. Deși luăm multe măsuri pentru ați ține datele în siguranță, iată câteva modalități suplimentare prin care te poți…

Read Story

Buletin informativ – Securitate cibernetică – 26 August

Vulnerabilități severe pentru iPhone, iPad, iPod și Mac Apple a publicat rapoarte referitoare la vulnerabilități severe pentru modelele de iPhone începând de…

Read Story

Informații despre securitate cibernetică

Doriți să fiți informat(ă) cu privire la ultimele noutăți în materie de securitate cibernetică? Înscrieți-vă la buletinul nostru informativ și aflați cum să vă protejați computerul împotriva amenințărilor.

    Arrow-up
    Beneficiază de 50% REDUCERE dacă migrezi de la un antivirus existent la Malwarebytes!
    This is default text for notification bar