Buletin informativ – Securitate cibernetică – 15 Ianuarie

Malwarebytes România

Deja este cunoscut faptul că în perioada pandemiei a crescut semnificativ rata incidențelor de tip ransomware, astfel este important să rămâi mereu informat privind riscurile la care te expui atunci când folosești dispozitivele inteligente atât în scop personal cât și profesional.

Iată ce trebuie să știi în acest moment:

1\ Dacă folosești un iPhone acestă știre este pentru tine. Recent cercetătorii în securitatea cibernetică au descoperit o vulnerabilitate în sistemul de operare iOS care permite atacatorilor să îți activeze camera chiar și atunci când crezi că telefonul tău este oprit de tot. Din nefericire acest cod a fost făcut public și este o chestiune de timp până când cineva o va folosi în scopuri rău inteționate. 
Cu siguranță Apple va rezolva această problemă printr-un update viitor (motiv pentru care întodeauna recomand actualizarea sistemului de operare cât și al aplicațiilor) dar până atunci îți recomand să rămâi vigilent.

2\ Rusia anunță că a distrus grupul de hackeri „REvil”. Rusia a anunţat vineri că a destructurat și arestat, la solicitarea SUA, grupul de hackeri „REvil”, considerat cel mai redutabil grup de criminalitate cibernetică în materie de atacuri de tip ransomware. Aceste grupări sunt responsabile de majoritatea atacurilor pe care le-am văzut și noi în plan local. Așadar putem doar spera ca atacurile pe care le vedem și noi zilnic venind din Rusia să mai scadă din intensitate.

Sursa: https://dnsc.ro/

More great articles

Buletin informativ – Securitate cibernetică – 12 August

Microsoft remediază 121 vulnerabilități de securitate În cadrul actualizărilor Patch Tuesday pentru august 2022, Microsoft a corectat 121 de vulnerabilități de securitate care includ…

Read Story

Buletin informativ – Securitate cibernetică – 19 August

Google și Apple au lansat actualizări de securitate Google a lansat actualizări de securitate pentru 11 vulnerabilități ale browser-ului Chrome pentru…

Read Story

Buletin informativ – Securitate cibernetică – 22 Ianuarie

Flubot - o variantă de malware pentru Android care fură informații sensibile se propagă prin sms către utilizatori din RomâniaEchipa…

Read Story

Informații despre securitate cibernetică

Doriți să fiți informat(ă) cu privire la ultimele noutăți în materie de securitate cibernetică? Înscrieți-vă la buletinul nostru informativ și aflați cum să vă protejați computerul împotriva amenințărilor.

    Arrow-up
    Beneficiază de 50% REDUCERE dacă migrezi de la un antivirus existent la Malwarebytes!
    This is default text for notification bar