Buletin informativ – Securitate cibernetică – 12 Februarie

Malwarebytes România

Dacă ești utilizator Android următoarele informații sunt pentru tine.
 

Campanii FluBot și TeaBot împotriva dispozitivelor Android

De la începutul lunii decembrie 2021, cercetătorii de la Bitdefender Mobile Threats au interceptat peste 100,000 de SMS-uri cu textul „Tu ești în videoclip?”, prin care se încearcă distribuirea malware-ului bancar FluBot. Valul de atacuri vizează în special Australia, Austria, Germania, Italia, Polonia și Spania, însă au fost observate atacuri și în Olanda, România sau Thailanda, începând cu ianuarie 2022.

De asemenea, TeaBot a fost identificat într-o aplicație de pe Google Play Store, numită „QR Code Reader – Scanner App” și descărcată de peste 100,000 de ori. Prin intermediul aplicației au fost lansate 17 variante diferite de malware. În plus, TeaBot a fost identificat pe alte 4 aplicații („2FA Authenticator”, „QR Scanner APK”, „QR Code Scan” și „Smart Cleaner”), care au fost disponibile pe Google Play Store începând cu aprilie 2021, cel puțin.
 

O nouă campanie malițioasă se răspândește în Europa

Cercetătorii de la SecureList au publicat o analiză a campaniei Roaming Mantis, ce vizează dispozitivele Android și răspândește malware în principal prin smishing (SMS phishing).

Mesajele sunt de tipul „coletul dumneavoastră a fost livrat” și conțin link-uri care, în urma accesării, redirecționează victimele către pagini de phishing sau care răspândesc malware precum troianul Wroba.

Pe lângă țările vizate anterior, precum Japonia, Coreea de Sud și Taiwan, cercetătorii au descoperit extinderea campaniei în Germania și Franța.
 

Actualizări de securitate pentru Chrome

Google a lansat versiunile 98.0.4758.80/81/82 pentru Windows și 98.0.4758.80 pentru Mac și Linux, prin care sunt reparate vulnerabilități ce pot fi exploatate de atacatori pentru a prelua controlul unui sistem.

Sursa: https://dnsc.ro/

More great articles

Buletin informativ – Securitate cibernetică – 22 Iulie

Noi campanii de transmitere de e-mail-uri false în numele instituției ANAF atrage atenția utilizatorilor cu privire la apariția unei noi…

Read Story

Buletin informativ – Securitate cibernetică – 10 Iunie

Ransomware pentru dispozitive IoT  Vedere Labs de la Forescout a lansat un studiu care demonstrează modul în care ransomware-ul de…

Read Story

Buletin informativ – Securitate cibernetică – 29 Septembrie

Actualizări de securitate pentru WhatsApp WhatsApp a lansat actualizări de securitate ce abordează două vulnerabilități ale aplicației pentru Android și iOS. Conform Malwarebytes, vulnerabilitățile…

Read Story

Informații despre securitate cibernetică

Doriți să fiți informat(ă) cu privire la ultimele noutăți în materie de securitate cibernetică? Înscrieți-vă la buletinul nostru informativ și aflați cum să vă protejați computerul împotriva amenințărilor.

    Arrow-up
    Beneficiază de 50% REDUCERE dacă migrezi de la un antivirus existent la Malwarebytes!
    This is default text for notification bar